Khamis, 3 Disember 2009

Damai Saujana Mata Memandang...


Gambar ni aku ambil semasa aku balik kampung semasa raya haji baru-baru ni. Gambar semasa awan hitam berarak. Saja ambil gambar sawah padi ni dan tepek kat sini. Bukan ada cerita menarik pun. Actually, aku memang gemar ambil gambar. Cuma tak de modal lagi nak beli kamera yang sesuai.

Gambar atas ni aku ambil di hadapan rumah aku di kampung. Terigat masa zaman kanak-kanak dulu...parit (ada orang sebut tali air) depan rumah ni dah jadi seperti swimming pool aku dengan kawan-kawan. Dari aku tak tahu berenang...sehingga aku boleh berenang. Tapi itu dulu...sekarang air parit ni dah banyak tercemar dengan bahan kimia seperti racun...baja kimia...kalau dulu memang tak tercemar. Tenang rasa bila melihat kejauhan pemandangan ni....

0 comments:

Catat Ulasan

Rekod Kunjungan

Hits Since August 12, 2009!

Free Hit Counter by Pliner.Net

Pengunjung Online

Mesej Rakan...

Download

 
Aku Melihat...Aku Dilihat... creditosBlogger Templates creditos Templates by lecca 2008 .....Top